Tryggveson & Andersson

19/2

Publicerad 2014-02-19 21:12:11 i Gemensamt,

Hej!

Vi är här i Nederländerna och praktiserar i en organisation som heter Teen Challenge (TC). TC är en kristen organisation som idag finns i över 90 länder. Verksamheten startades 1958 i New York i USA av David Wilkerson, och bedriver i huvudsak effektiv drogrehabilitering. I Nederländerna driver TC bland annat ett projekt som heter The Gate och går ut på att hjälpa kyrkor att starta fritidsgårdar (evangelisationscenter) som också kallas The Gate.
Igår fick vi reda på att vår huvuduppgift här på The Gate kommer vara att ta reda på hur ungdomskulturen här i Nederländerna är och sedan se hur The Gate möter de behov som finns bland ungdomarna här.
Idag var vi först en stund på The Gates huvudkontor som är vår "bas" och sedan hängde vi några timmar på den lokala The Gate-fritidsgården.
Efter att fritidsgården stängde hjälpte vi Stephan som är TC-Hollands ledare och hans fru att flytta in i sitt nya hus och efter det åkte vi till en pizzeria där Stephan bjöd oss på Shawarma, en maträtt som är väldigt lik kebab.

/Aron